الآن که اواسط آذر است و ما در حال نگارش این مقاله هستیم، کمتر از یک ماه دیگر به آغاز سال جدیدی میلادی باقی مانده است. سال 2018 با هر خوبی و بدی که برای کسبوکارها داشت، چند وقت دیگر باید رخت ببندد و جای خود را به 2019 بدهد و از این رو باید خود را برای ورود سال جدید آماده کنیم. مسلماً همه کسبوکارها باید تغییراتی در شیوه و استراتژی خود به وجود بیاورند و این مسئله بیشتر برای آنهایی که با تکنولوژی دخیل هستند و بازاریابی اینترنتی دارند، بیشتر از همه باید مورد توجه قرار بگیرد، در غیر این صورت شما هم باید همراه 2018 از این دنیا خداحافظی کنید.
خیلی قصد نداریم که مقدمه چینی خود را طولانی کنیم. اگر بخواهیم که در خصوص تغییرات 2019 و به روز بودن صحبت کنیم، چندین جلد کتاب باید بنویسیم که فکر نکنیم که عمرمان تا آخر خود سال میلادی کفاف بدهد. پس به اصل مطلب و البته مهمترین چیزی که باید همه کسبوکارها به ویژه آنهایی که اینترنتی فعالیت میکنند، میپردازیم و آنهم چیزی نیست جز سئو و تکنیکهای مربوط به بهینه سازی سایت که البته همه بزرگواران با آنها آشنا هستید.
چرا باید به سئو در سال 2019 توجه کنیم؟
هدف مقاله ما در این مقاله آنهایی هستند که برای کسبوکار خود یک وب سایت فروشگاهی طراحی کردهاند. سرعت تغییرات در استراتژی و ساختار گوگل همانند تکنولوژی خیلی تند پیش میرود. بسیاری از تکنیکهایی که گوگل از آنها برای رتبه بندی سایتها استفاده میکرد، امروزه یا دیگر کاربردی ندارد یا باعث جریمه سایت میشود. برای اثبات حرف ما، کافی است که نیم نگاهی به الگوریتمهای آخر گوگل که تقریباً در 5 سال گذشته منتشر شدهاند، بیاندازید. هر بار یک تکنیکی دارفانی را وداع گفته و تکنیکی دیگر جای آن را گرفته است. برای همین است که مدیران این شرکت بزرگ به متخصصان توصیه میکنند که سئوکاران محترم حتماً اطلاعات خود را درزمینهٔ بالا آوردن رتبه سایت افزایش دهند.
حالا که قرار است تا وارد سال 2019 شویم، از این رو باید دانش خود را در خصوص تکنیکها و نکات مربوط به سئو سایت به روز کنیم که ادامه ما قصد داریم تا مهمترین آنها را معرفی کنیم.
مقاله زیر را از دست ندهید :
7 پیشنهاد برای ساختار لینک داخلی که میتواند در بهینه سازی سایت (سئو) موثر باشد (قسمت اول)
تکنیکهای سئو در سال 2019
1. نسخه موبایل را دیگر باید جدیتر بگیرید

گوگل چند ماهی است که به صورت رسمی، ایندکس صفحات موبایل را هم به بخش کاری خود اضافه کرده است. برداشتی که میتوان از جمله دنی سیلون در خصوص نسخه موبایل سایت داشت، به صورت زیر است:
«برای ایندکس شدن صفحات موبایل، مهمترین مسئله همان نمایش درست سایت در این ابزارها است. هر چند که صفحات بدون نسخه موبایل هم زیر تیغ ایندکس شدن میروند؛ اما رتبهای که بابت این مسئله دریافت میکنند نسبت صفحات طراحی شده مرتبط با موبایل کمتر است.»
- ساختار سایت خود را متناسب با اندازههای گوشیهای هوشمند و تبلت طراحی کنید.
- مراقب عکسها باشید که واکنش گرا باشند و به درستی نمایش داده شوند.
- از عبارتهای کوتاه در متا تایتل استفاده کنید که در گوشی قابل خوانا باشد.
- از پاپ آپ استفاده نکنید، برای اینکه باعث میشود تا تمامی صفحه موبایل پوشانده شود و کاربر نتواند مطالب پشت را بخواند و حتی در بعضی مواقع، دکمه ضربدر به بیرون از گوشه صفحه میرود.
- مراحل پیمایش و رسیدن کاربر به مطلب مورد نظر خود را کمتر کنید. در واقع لازم نیست که همه بخشهای سایت در نسخه موبایل نمایش داده شوند.
مطالعه مطلب زیر به شما پیشنهاد میشود:
معرفی 10 ابزار برتر بررسی سئو
2. بررسی موارد فنی سئو
موارد فنی که در سئو و به ویژه کدنویسی صفحات سایت وجود دارد، بررسی کنید. ابزارهای سئو مانند گوگل آنالاتیکس و همچنین متا تگها مانند متا تگ توضیحات و غیره را به دقت مورد کاوش قرار دهید که در همه صفحهها به درستی اجرا شده باشند و هیچ مشکلی نداشته باشند. برای مثال ممکن است که صفحهای را حذف کرده باشید؛ اما فراموش کرده باشید که آدرس آن را به یک صفحه دیگر ریدایرکت کنید.
- تمامی متا تگهای صفحات را بررسی کنید که مشکلی از بابت سئو نداشته باشند.
- صفحات به درستی در نسخه موبایل و تبلت نمایش داده شوند.
Robot.txt - را بررسی کنید تا مشکلی نداشته باشد.
- عناوین صفحات را بررسی کنید که تکراری نباشند.
- لینکهای شکسته را بررسی کنید و آنها را به یک صفحه مرتبط ریدایرکت کنید.
- نقشه سایت را بررسی کنید و در صورت نیاز آن را بهینه کنید.
- ابزارهای سئو به درستی نصب شده باشند.
3. سرعت سایت

سرعت سایت یکی از مهمترین عاملهایی است که برای گوگل و کاربر مهم است. مدیران گوگل چند وقت پیش بیان کردند که زمان متوسط برای بارگذاری یک صفحه سایت در موبایل 22 ثانیه است و متأسفانه 53 درصد کاربران به دلیل رعایت نکردن همین زمان در سایتها، آن را ترک میکنند و این یعنی فاجعه هم برای خود مدیر سایت و هم گوگل.
امروزه برای یک موضوع به حدی صفحه و سایت زیاد شده است که فقط کافی است تا سرعت سایت شما کمی نسبت به بقیه پایین باشد تا به راحتی و مثل آب خوردن کاربر را از دست میدهید.
- درخواست HTTP را برای بخشهای مختلف یک صفحه کاهش دهید.
- اندازه فایلها به ویژه فایلهای اسکریپت را کم کرده یا آنها را فشرده کنید.
- جاوااسکریپت و CSS به صورت همزمان اجرا شوند.
- زمان جستوجوی DNS را کاهش دهید.
- زمان پاسخ دهی به سرور را بهینه کنید.
- از شرکت هاستینگ مناسب خدمات بگیرید.
- اندازه عکسها را بهینه کنید.
- از یک CDN استفاده کنید.
- از پلاگین و ریدایرکت های کمتری استفاده کنید.
4. تولید محتوا

خوشبختانه در چند سال گذشته بیشتر شرکتهای اینترنتی ارزش تولید محتوا را درک کردهاند و از این رو به دنبال شخص یا افرادی هستند که این خدمات را برای آنها انجام دهد. البته تولید محتوا صرفاً نباید به معنای نوشتن متن خالی و بارگذاری آن باشد. محتوای شما علاوه بر اینکه باید کاربردی و متناسب با سایت باشد، تمامی حالتها از جمله ویدئو و عکس را پوشش دهد.
- به دنبال این باشید که سایت خود را مرجع محتوا و مطالب آموزشی در کسبوکار خود کنید.
- لحن نوشتاری دوستانه به کار ببرید.
- آخرین اخبار حوزه کاری خود را پوشش دهید.
- از عکس و ویدئو بین مطالب خود استفاده کنید تا جذابیت آنها را بیشتر کند.
- بخش وبلاگ و مطالب سایت خود را به روزرسانی کنید.
- مطالبی بنویسید که نیاز مشتریان شما را برطرف کند.
مطالعه مطلب زیر برای شما پیشنهاد میشود:
تعداد کلمات مناسب برای مقالات سایت
5. از عبارت استفاده کنید
گوگل در آخرین تغییرات الگوریتم خود بیان کرد که دیگر روی چگالی کلمات کلیدی مانند گذشته تأکید نمیکند، بلکه بیشتر کیفیت مطالب را در نظر میگیرد؛ اما گوگل یک ربات است و هر چه که باشد، شعور و درک کامل یک انسان را ندارد. در واقع گوگل با این ادعا، به دنبال این است که تولیدکنندگان محتوا به جای تمرکز روی کلمات کلیدی تک، روی عبارتها و همخانواده بیشتر تأکید کنند و آن را در متن خود به کار ببرند.
خود شما وقتی به دنبال مطلبی در گوگل باشید، صورت سؤال خود را مینویسید که در این صورت سؤال یک عبارت کلیدی را در آن به کار بردهاید. اگر شما یک کلمه را بارها در متن خود به کار ببرید، گوگل سریعاً متوجه حقه شما شده و سایتتان را جریمه میکند؛ اما اگر عبارتهای همخانواده را به کار ببرید، از کار شما خوشش میآید و یک امتیاز برای رتبه سایت شما در نظر خواهد گرفت.
6. لینک بیلدینگ

لینک بیلدینگ و دریافت لینک از دیگر سایت، هنوز مهمترین عاملی است که تا الآن باعث افزایش رتبه سایت میشود، البته به شرطی که به درستی انجام شود.
- با تولید محتوای باکیفیت شانس اشتراک گذاری مطالب خود و دریافت لینک را افزایش میدهید.
- در شبکههای اجتماعی فعال باشید و مطالب خود را در آنجا به اشتراک بگذارید.
- پست مهمان و رپورتاژهای آگهی را جدیتر بگیرید.
- به هیچ وجه لینک نخرید و تبادل لینک نکنید.
- به مطالب دیگر سایتها نظر دهید و لینک سایت خود قرار دهید.
7. تجربه کاربری را جدی بگیرید

زمانی میتوانیم ادعای داشتن سایتی با تجربه کاربری یا همان UX خوب کنیم که کاربر با دلی خوش آن را ترک کند نه اینکه در کمترین زمان ممکن و پیدا نکردن جواب دلخواه خود سریعاً دکمه ضربدر را به معنای خروج بزند.
- اگر به دنبال بهینه سازی تجربه کاربری سایت خود هستید، توصیههای پیتر مورویل به شما کمک زیادی خواهد کرد:
- محتوایی تولید کنید که نیاز کاربران سایت شما را به خوبی برطرف کند.
- پیمایش در سایت باید خیلی راحت باشد. کاربر نباید برای پیدا کردن مطلب یا محصول مورد نیاز خود بیش از سه کلیک کند.
- ساختار سایت شما از جمله رنگها، نحوه چیدمان و غیره باید به صورتی باشد که در همان نگاه اول، احساسات کاربر را برانگیخته کند.
- مطالب و محتویات سایت باید برای همه به خوبی قابل دسترس باشد.
- سایت شما باید حس اعتماد را به کاربر القا کند.
- کاربر باید حس کند که شما برای او ارزش قائل شدهاید که این میتواند با تولید محتوای باکیفیت و ساختار مناسب به وجود بیاید.