یکی از معضلات برنامه نویسان موبایل، پیدا کردن یک ایده ناب و جدید است. در دنیای امروزی که دانش طراحی اپلیکیشن به سرعت در حال رشد است و هر کسبوکاری برای خود یک برنامه موبایل طراحی کرده است، داشتن ایده جدید برای متمایز کردن اپلیکیشن نسبت به گذشته خیلی سخت شده است؛ اما این دلیل نمیشود که نتوان ایدهای پیدا کرد.
بیشتر افراد فکر میکنند که برای داشتن ایده باید یک فکر خلاق و متمایزتر از بقیه داشت. البته قبول داریم که خلاقیت، گام مهمی در پیدا کردن یک ایده ناب است؛ اما فقط خلاقیت کافی نیست. درواقع، خلاق بودن مرحله اولیه پیدا کردن یک ایده نیست. شما زمانی فکر جدیدی را مطرح میکنید که مشکلی در جامعه وجود داشته باشد و قصد داشته باشید تا با آن، مشکل را حل کنید. پس تا شما ندانید چه مشکل و مسائلی در جامعه و بین مردم وجود دارد، ایدهای که میدهید، خیلی کارگشا نخواهد بود. ایدهای خوب است که کارگشا باشد و بهترین راه برای پیدا کردن چنین ایدهای، تحقیق و بررسی بین مردم است.
در ادامه ما قصد داریم تا مراحل پیدا کردن یک ایده در برنامه نویسی موبایل را بیان کنیم.
مراحل پیدا کردن یک ایده در طراحی اپلیکیشن
1. هدف خود را مشخص کنید
- ایده باید هدف داشته باشد.
- شما باید بدانید که برای چه چیزی دست به ماوس و کیبورد برای نوشتن کد میشوید!
- اصلاً چرا به دنبال ساخت یک اپلیکیشن هستید.
- آیا به دنبال رفع یک مشکلی هستید؟
- آیا به دنبال به دست آوردن بازار بیشتری نسبت به رقبایتان هستید؟
- آیا طراحی اپلیکیشن مزیتی برای شما خواهد داشت؟
- هرچه هست، یادداشت کنید. تمامی اهداف خود، چه مستقیم و چه غیرمستقیم یادداشت کنید!
مقاله زیر را از دست ندهید
سوالاتی که باید قبل از طراحی اپلیکیشن از خود بپرسید
برای مثال، در طراحی اپلیکیشن فیش آپ، هدف مجموعه این بود که خرید ماهی تازه را برای مردم راحتتر کند و دیگر لازم نباشند که شخصی تا نزدیکترین بازار نزدیک خانه خود برای خرید ماهی بروند و از این رو خیلی راحت به صورت آنلاین و از طریق برنامه موبایل سفارش دهند.
درواقع، هدف او ارائه یک خدمات جدید نسبت به بقیه بود تا بتواند بازار بیشتری را به دست بیاورد.
تعیین هدف به شما کمک میکند تا با دید بازتری به دنبال ایده بگردید و فکر خود منظمتر کنید.
2. بازار خود را مشخص کنید
ایدهای ممکن است برای شخصی قابل توجه و برای فردی دیگر مناسب نباشد.
اینکه، یک نفر ایده شما را نپسندد، نباید باعث دلسردیتان شود. درواقع هر فکر تازهای بازار مخصوص به خود دارد. پس اول از همه باید یک بازار معین را مشخص کرده و به بررسی ویژگیها و مشکلات آن بپردازید. تعیین و بررسی یک بازار به شما کمک میکند تا دقیقاً بدانید که باید به دنبال چه چیزی باشید، ویژگی افراد در این بازار چیست و آنها بیشتر به دنبال چه چیزی هستند.
3. خصوصیات را تعیین کنید
بعد از اینکه هدف و بازار خود را تعیین کنید، حال نوبت آن است تا جنبهها و ویژگیهای مورد نظر خود را مشخص کنید. البته این کار نیاز به تحقیق و بررسی بیشتری نسبت به دو مرحله قبل دارد. در این مرحله، شما باید ویژگیهایی مثل چگونگی تعامل بهینه با کاربران، ویژگیهای اخلاقی آنها، وضعیت اقتصادی و خیلی چیزهای دیگر را به صورت کامل و ریز به ریز برای خود و اعضای تیمتان مشخص کنید. این مرحله شما را به یک شناخت عمیقتری از بازار هدف خود میرساند و از این رو بهتر میتوانید روی ایدهتان متمرکز شوید.
برای مثال، در مورد همان طراحی اپلیکیشن فیش آپ، هدف شما خرید آنلاین ماهی بود.
مخاطبان هدفتان هم بانوان خانهدار هستند.
یکی از ویژگیهایی هم که آنها در خرید ماهی به دنبال آن هستند، اطلاعات کاملی در خصوص سرخ کردن ماهی است.
همین میتواند شما را به یک ایده برساند؛ مانند قرار دادن فیلم کامل از چگونگی سرخ کردن انواع ماهی.
4. نمونه سازی اولیه انجام دهید
تا اطلاعات خود را روی کاغذ نیاورید، فکر شما متمرکز نخواهد شد.
تمامی اطلاعات خود را روی یک کاغذ بیاورید و بر اساس آن یک طرح اولیه بکشید.
این طرح ممکن است که بارها دچار تغییر شود، پس نگران نباشید.
در مورد مثال قبل، میتوانید یک طرح مناسب برای جایگذاری فیلم آموزشی تعیین کنید.
برای مثال، از آنجا نمایش فیلم هم برای شما و هم کاربرانتان خیلی مهم است، بهتر است تا آن را زیر معرفی مشخصات هر ماهی قرار دهید تا به این صورت سریعاً کاربر جذب آن شود.
در این مرحله هم ممکن است که فکرهای متعددی به ذهن شما برای تکمیل ایده قبلی خود برسد.
5. از تکنولوژی غافل نشوید
ایدههایی که در آنها از تکنولوژی به روز استفاده نشود، امروزه هیچ ارزشی ندارد.
امروزه زندگی مردم با تکنولوژی بسته شده است و هرکسی حداقل از یکی از ابزارهای به روز استفاده میکند. تمامی فکرهایی که در مراحل ایده نوشتن به ذهنتان میرسد، باید همگام با تکنولوژی باشد. برای مثال، شما میتوانید بانوان را تشویق کنید تا از ماهی سرخ شده خود عکس و فیلم گرفته و برای شما ارسال کنند و سپس شما با استفاده از ابزارهای به روز تکنولوژی، به بررسی و تحلیل عکس یا فیلم بپردازید و آنها برای سرخ کردن باکیفیت عالی، راهنمایی بیشتری کنید.
استفاده از ابزارهای تکنولوژی خود فکر شما را بیشتر در ارائه خدمات باز میکند.
6. تست کنید
بعد از اینکه تمامی مراحل را انجام دادید، یعنی هدف، تعیین بازار، بررسی ویژگیها، نمونه سازی اولیه و به کار بردن تکنولوژی، باید ایده خود را تست کنید. بسیاری از ایدهها در مرحله اجرا به شکست میخورند، برای اینکه اصلاً به آن صورتی که شما فکر میکنید، نمیتوان پیاده سازی کرد و خود نیازمند موارد اضافه دیگری است.
مواردی که فکرتان را تا مرز شکست هم پیش خواهد برد.
مقاله زیر را از دست ندهید
7 دلیل شکست یک اپلیکیشن موبایل
البته قرار نیست که انجام نشدن یک فکر به معنای یک شکست باشد، بلکه همین اشتباهات خود میتواند شما را به یک فکر دیگری برساند. در مثال همان ارسال فیلم، ممکن است که اصلاً امکان ضبط برای شما وجود نداشته باشد و کد این قسمت با دیگر بخشها در تضاد باشد. این مسئله میتواند شما را به این فکر وادارد که از روشهای جایگزین بهتری استفاده کنید. روشهایی که ممکن است برای خود ایده باشند.
درواقع برای اینکه به یک ایده در طراحی اپلیکیشن برسیم، باید مراحلی را طی کنیم. مهمترین مرحله همان تعیین هدف و تحقیق بازار به ویژه مشکلات و نیازهای کاربران است. سپس باید به سراغ مرحلههای دیگری رفت. در هر مرحله هم فکرهای جدیدی به ذهن شما خواهد رسید، برای همین ممکن است که طراح اولیه بارها دستخوش تغییر شود. نگران نباشید. اگر نتیجه نهایی شما منجر به یک فکر منحصر به فردی شود، ارزشش را خواهد داشت.
مقالات زیر دیدگاه وسیعتری درباره طراحی اپلیکشن به شما خواهد داد:
اصول روانشناسی طراحی اپلیکیشن که باید بدانید
17 نکته مهم برای شروع برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل
نکات مهم بازاریابی اپلیکیشن
معرفی 9 زبان برتر برنامه نویسی