اولین چیزی که باید در خصوص ترندها بدانیم، این است که آنها همیشه در حال تغییر هستند. کافی است که به لیست ترندهای هر سال نگاهی بیندازید. حتی اگر حالت کلی آنها ثابت مانده باشد، باز هم تغییرات جزئی در هرکدام وجود داشته است که متخصصان در هر حوزه باید آنها را در نظر بگیرند. به عبارتی دیگر، اگر قصد دارید تا در حوزه فعالیت خود موفق باشید و پیشرفت کنید، باید اطلاعات خود را نسبت به تغییرات ترندها به روز کنید.
ترندهای بازاریابی اپلیکیشن موبایل در سال 2019 تغییر کردند
بر اساس گزارشهای به دست آمده از تحقیقات تیم گارتنر، بیش از نیمی از مردم امروزه از گوشی های هوشمند موبایل خود برای انجام فعالیتهای روزانه خود استفاده میکنند. استفاده از شبکههای اجتماعی، خواندن خبرهای روز، برقراری ارتباط با یکدیگر، خرید محصول و غیره از نمونه فعالیتهایی که امروزه مردم با استفاده از گوشی موبایل و به خصوص اپلیکیشن شرکتها انجام میدهند.

بر اساس گزارش دیگری که توسط کامسکور چاپ شده است، امروزه بیشتر وقت مردم برای بررسی گوشی موبایل خود و به صورت آنلاین سپری میشود. در آمریکا که پیشتاز خدمات موبایلی در جهان است، 71% مردم از گوشی های موبایل برای انجام خدمات آنلاین استفاده میکنند. در ایران هم این مقدار شاید خیلی کمتر باشد؛ اما هر روز در حال شاهد افزایش آن به خصوص در نسل جدید هستیم.
استفاده از گوشی های موبایل برای انجام فعالیتها به صورت آنلاین، شرکتها را بر آن داشت تا بتوانند از این بستر مناسب برای گسترش فعالیت خود استفاده کنند. همانطور که گفتیم، ترندهای بازاریابی هر ساله بسته به تغییرات و پیشرفت تکنولوژی که انجام میشود، در حال تغییر است و لازم است که یک متخصص بازاریابی خود را با این مسائل به روز نگه دارد.

در ادامه این مقاله قصد داریم تا ترندهای مهم 2019 در بازاریابی اپلیکیشن بیان کنیم. در واقع نکاتی هستند که شما باید در طراحی اپلیکیشن خود در نظر بگیرید.
ترندهای 2019 بازاریابی اپلیکیشن
1. بازاریابی اینفلوئنسر

امروزه در دنیایی زندگی میکنیم که شبکههای اجتماعی به جزئی از خانوادهها تبدیل شده است و در هر خانواده حداقل یک نفر عضو فعال این شبکهها است و این یک بستر عالی برای کسبوکارها به منظور معرفی خدمات خود تبدیل شده است. یکی از بهترین راهها، استفاده از اینفلوئنسرها برای معرفی خدمات و محصولات در شبکههای اجتماعی است.
متأسفانه در بعضی مواقع، اینفلوئنسر مارکتینگ به اشتباه بین صاحبان کسب وکار معنی میشود و آنها از افرادی استفاده میکنند که هیچ تناسبی با محصول یا خدمات آنها ندارند. اگر تا چند سال پیش شما برای معرفی یک برند چایی، از یک بازیکن فوتبال استفاده میکردید، امروزه این کار بیشتر باعث خدشه دار شدن هویت شما خواهد شد. استفاده از خدمات اینفلوئنسر مارکتینگ نسبت به قبل هوشمندانهتر شده است و تناسب به نوع فعالیت شخص با کسب وکار شما از اهمیت بیشتری نسبت به گذشته برخوردار است.
2. مراقبهای کلاهبرداری
هرساله که میگذرد، کلاهبرداری های اینترنتی هم هوشمندانهتر میشود. متأسفانه پیدا کردن منبع معتبر برای دنبال کردن خبر یا خرید خیلی سخت شده است و افزایش آمار کلاهبرداری های اینترنتی، باعث شده است تا مردم بر خلاف استفاده گسترده آنها، اعتماد کمتری داشته باشند.
کاربران در اینترنت به دو نکته خیلی اهمیت میدهند: یکی از اعتبار سایت یا اپلیکیشنی که از خدمات آنها استفاده میکنند و دوم محفوظ ماندن اطلاعات حساب آنها در هنگام خرید است. برای همین، یک متخصص بازاریابی بیش از هر چیزی باید در گام اول به افزایش آگاهی کاربران خود برای کسب اعتماد آنها تلاش کند.
سه مرحله زیر به بازاریاب در افزایش اعتماد کاربران کمک میکند:
· بازاریاب باید همه آگاهی و اطلاعات مربوط به مراقبهای اینترنتی را در سایت اصلی قرار دهد. به عبارتی دیگر، باید تشخیص نمونه اصلی را از تقلبی به کاربران آموزش دهد.
· باید به کاربران این اطمینان را دهد که تمامی اطلاعات آنها در هر شرایط محفوظ خواهد ماند.
· باید این اطمینان را به کاربران دهد که در صورت بروز هر گونه تهدید، تیم امنیتی آنها در اولین اقدام سریع مشکل را حل خواهد کرد.
3. ساده سازی را جدی بگیرید
گوشی های هوشمند مانند گذشته فقط یک ابزار ارتباط دهی بین افراد نیست، بلکه خدمات انجام شده توسط آنها به قدری پیشرفت کرده است که بسیاری از افراد بیشتر خدمات خود مانند خرید، رزرو و غیره را با استفاده از اپلیکیشن های نصب شده در گوشی خود انجام میدهند. به عبارتی دیگر، وقتی کاربری قفل صفحه کلید موبایل خود را باز میکند، هدف او فقط باز کردن دفترچه تماس و صحبت کردن نیست، بلکه بیشتر آنها برای انجام بسیاری از فعالیتهای دیگر خود از گوشی استفاده میکنند.
با افزایش تعداد اپلیکیشن ها، کاربران به دنبال برنامههای موبایلی هستند که کار با آنها خیلی سخت نباشد و بتوانند به راحتی و بدون دردسر و البته در سریعترین زمان، به نیاز خود دست پیدا کنند. برای همین هرچه برنامه شما از فرآیند سادهتری برخوردار باشد، بیشتر از بقیه اپلیکیشن های مشابه میتواند توجه کاربران را به سمت خود جلب کند.
4. رویکرد کاربر محور
برنامه بازاریابی مؤثر است که کاربر را هدف اصلی خود قرار دهد. استفاده از مدل STP به شما میتواند برای رسیدن به این هدف کمک بسیاری کند. این مدل به سه قسمت بخش کردن، هدف گذاری و موقعیتیابی تقسیم میشود، در واقع یک رویکردی است که از آن به عنوان یک برنامه بازاریابی مدرن معرفی میشود.
شکل بالا، فرآیند کارکرد مدل STP را نشان میدهد. ابتدا فرآیند بخش کردن بازار بر اساس مشخصات افراد مختلف انجام میشود، سپس وقتی برنامه هدف برای هر بخش تعیین شد، موقعیتیابی آنها انجام خواهد شد. این مدل یک روش عالی برای کسبوکارهایی است به دنبال سیستم بازاریابی مدرن به منظور افزایش ارتباط بیشتر با کاربران بخش خود هستند.
5. بهینه سازی دادهها
بهینه سازی دادهها، دیگر رویکردی است که باید در سال 2019 به آن توجه کنید. چند سال اخیر میلادی را به عنوان سال دادهها میشناسند و اپلیکیشن یا سایتی موفق بوده است که توانسته تا دادههای با کیفیت و مناسبتری را تولید کند.
منظور از بهینه سازی دادهها، یعنی تولید اطلاعات و نکاتی که یکتا باشند و بتواند کاربر را به سمت یک زندگی ایده آل و بهتر هدایت کند. هرچه که شما سعی کنید تا اطلاعات موجود در اپلیکیشن خود را از نظر کیفیت بهبود ببخشید، کاربران بیشتری جذب شما خواهند شد. این نکته برای آنهایی که دارای اپلیکیشن تور و خدمات مسافرتی هستند، اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا با تولید محتوای جالب و یکتا در خصوص تورها و مکانهای توریستی، مشتریان بیشتر از بقیه ترغیب به استفاده از اپلیکیشن و در نهایت رزرو برنامه مسافرتی شما خواهند شد.
6. استفاده از فرمت محتوای پویا

تعامل کاربران با محتوای شما بیش از هر چیزی اهمیت دارد. استفاده از محتوای پویا که در رأس آنها ویدئو است، بیشتر از بقیه میتواند کاربران را تشویق به دیدن ادامه محتوای شما کند. کاربران امروزه حوصله کمتری نسبت به گذشته دارند و ترجیح میدهند تا با استفاده از ویدئوهای کوتاه، محتوای یک مطلب هزارکلمهای را سریع بررسی کنند. البته اینکه شما از کدام نوع قالب محتوا باید استفاده کنید، بستگی به نوع کسب وکار شما دارد؛ اما همانطور که در شکل بالا مشاهده میکنید، تولید ویدئو بیشتر از هر چیزی در سالهای آتی میتواند زمینهساز رشد موفقیت شما شود.
7. بازاریابی محلی

امروزه بازاریابی محلی بیشتر از هر چیز دیگری بر روی آن تأکید میشود. در واقع بازاریابی محلی، نوعی از بازاریابی است که بر اساس موقعیت جغرافیایی کاربران انجام میشود. در این نوع بازاریابی شما میتوانید با استفاده از GPS به کاربران هدف خود که در نزدیکی موقعیت شما زندگی میکنند، دسترسی داشته باشید. هدف اصلی این نوع بازاریابی، این است که بتوانید به کاربرانی که در نزدیکی موقعیت جغرافیایی شما زندگی میکنند، پیام تبلیغاتی مرتبط ارسال کنید و به این صورت نرخ فروش خود را افزایش دهید.